Diaconiecollecte 29 mei 2022

Diaconiecollecte 29 mei 2022

Diaconiecollecte

A.s zondag 29 mei is de diaconiecollecte bestemd voor Jad Ezra. Jad Ezra betekent ‘Helpende hand’. De organisatie zet zich op talloze wijzen in in Israël en daarbuiten om armen en mentaal zieken te helpen en ondersteunen. Het gedachtegoed van de oprichter speelt binnen deze organisatie een enorm belangrijke rol.

Rabbijn Asher Freund

Jad Ezra werd opgericht door rabbijn Asher Freund (1910-2003). Hij wijdde zijn leven met een ongekende liefde en toewijding aan de zorg voor de armen en de mentaal zieken. Rabbijn Asher is internationaal bekend geworden door zijn unieke werkwijze, waarbij ‘chessed’, een Hebreeuws woord dat je zou kunnen vertalen met liefdevolle toewijding het kernbegrip is.  

Ideologie

De ideologie van Jad Ezra is om dit werk van rabbijn Freund voort te zetten. Daarbij vormt het doen van chessed niet alleen hulp aan de hulpbehoevende, maar juist ook aan de hulpverlener. Wie een ander helpt, wordt daar ook zelf beter van. Vanuit dit Joodse gedachtegoed betrekt Jad Ezra zoveel mogelijk mensen bij de hulpverlening, ook de hulpzoekenden zelf.

Jad Ezra doet zijn activiteiten in stilte zonder zich te willen profileren binnen de gemeenschap. Deze bescheidenheid is tot op de dag van vandaag een essentieel onderdeel van de ideologie van deze organisatie.

Jad Ezra geeft daadwerkelijk hulp en geeft hulp aan de armen en ongelukkigen en zieken op de meest discrete en eervolle manier.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.