Kerkblad Voetius 14-09-2023

Kerkblad Voetius 14-09-2023

Kopij Voetius 14 september 2023 Hervormde Gemeente Aalburg

Diensten zondag 17 september 2023  
10.00 uur ds. A.J. Mouw. Belijdenisdienst en opening winterwerk
18.30 uur ds. M. van Duijn, Zeist

Rondom de eredienst
– Kerkauto: Kees Korevaar, telefoonnr. 06 51 58 05 14
– Kinderoppasdienst: Tanja Vente, Dorien van den Berg, Debbie Nieuwenhuize, Renee Vos, Fay Bouman, Evan van Rijswijk en Daniёlle van der Wiel
– Collecten: 1. Diaconie 2. Kerk en eredienst en 3. De Burg
– Bij de diensten: Ons wacht, bij leven en welzijn, een mooi weekend! Zaterdag de handen uit de mouwen op de rommelmarkt (dat voor velen ook echt een kerk-event is: saamhorigheid, ontmoeting, aandacht, tijd voor elkaar), zondag samen ontbijten, belijdenis doen rond het goede nieuws in Jesaja 52, een seizoen beginnen, koffiedrinken bij elkaar, ’s avonds nadenken over hoe dat goede nieuws dan bekering vraagt, de uitdaging om niet alleen aan onszelf te denken maar dat goede nieuws ook verder te dragen… Genoeg om naar uit te zien! Blok 6, gesprek 1 uit het Focusboek geeft twee Schriftgedeelten: Jesaja 52: 1-7 en Marcus 1:14-15. ’s Morgens sta ik stil bij Jesaja 52, ’s avonds behandelt ds. Van Duijn het Marcus-gedeelte. De diensten horen dus bij elkaar: fijn als je er bent! In Jesaja 52 gaat het over een goede boodschap die klinkt en een goede boodschap die wordt gebracht. Beiden is nodig om van redding te weten. Belijdenis doen is die goede boodschap aanvaarden en tegelijk ook: die verder willen dragen. En daar worden niet alleen zij toe opgeroepen die belijdenis doen; die oproept geldt ons allen. Maar als je dan goed nieuws brengt, wat vraag je dan eigenlijk? Ds. Van Duijn schrijft over Marcus 1: ‘Ik wil radicaal zijn. Want Gods koninkrijk is radicaal. Ik wil afstand nemen van groei, geld en techniek. Ik wil minder autorijden.’ Een citaatje uit de krant van een medechristen. Bekering, het moet je gebeuren! Maar hoe dan? Vraag van een aarzelende kerkganger. REEKMO, de bekende ds. W. Dekker schreef er onlangs een mooi boek over. Maar, hoe doe je dat nu, omdenken? Wat is uw of jouw bucketlist als het gaat om bekering?  De boodschap van Jesaja 53 op zondagmorgen echoot in de avonddienst na als we nadenken over Marcus 1 vers 15; Bekeert u en gelooft het goede nieuws.’ We bidden om gezegende diensten. 

Kerkenraadsvergadering D.V. donderdag 14 september is er een kerken raadsvergadering. Wilt u deze vergadering meenemen in uw gebed?

Belijdenisdienst D.V. zondagmorgen hopen 9 gemeenteleden belijdenis van hun geloof af te leggen:
– Arno van den Berg (Tempelierstraat 20 4261 DD),
– Sjaak en Elisabeth Dingemans-Vos (Gemeent 25 5316 NG Delwijnen),
– Charlotte Duijster (Van der Loostraat 40 4264 RP Veen),
– Lukas Klein Haneveld (Bollenhoef 1 4266 EW Eethen),
– Bart Leenman (Maasdijk 82 4261 AL),
– Anton en Miesha Versteeg-Al Mubarek (Hillsestraat 43c 4269 VH Babyloniënbroek) en
– Babeth de Waal (Kerkstraat 1 4265 JD Genderen).
We bidden hen een gezegende voorbereiding toe.

Rondom jeugdwerk

Follow Me/tienercatechese Op de website staat het formulier open om je kind aan te melden voor catechese. Er zijn diverse opties qua avonden en tijdstippen. Geef het even zo snel mogelijk door, dan kunnen we de groepjes gaan organiseren. Dank!

De Wegwijzer Hallo allemaal! Zat je afgelopen seizoen bij De Wegwijzer  of zit je nu in groep 8 of in de brugklas? Dan nodigen we je van harte uit om zondag 24 september het nieuwe seizoen van De Wegwijzer af te trappen! We starten na de ochtenddienst op de jeugdzolder. Opgeven kan tot 21 september in de Whatsappgroep. Zit je nog niet in de appgroep (geldt ook voor de ouders)? Geef dit dan door aan Michel Sonneveld: 0612967577 Wij kijken uit naar een gezellig nieuw clubseizoen! Groetjes Michel en Ilona 

Rommelmarkt 16 september Eindelijk is het zover. Deze wordt gehouden rondom kerk De Burg, Oude Kerkstraat 19a in Wijk en Aalburg Houdt deze datum in gedachten.

Oude kerk Elke donderdagmiddag is van 14.00 tot 15.45 uur het oude kerkje van Aalburg open. Open om even stil te zijn, een praatje te maken en een kopje koffie of thee te drinken.

Schoonmaak DE BURG Denkt u nog aan de jaarlijkse schoonmaak van de kerk op D.V. maandag 18 september. Wij hopen op uw medewerking. Vele handen ma                                                                     Gert-Jan, Marijke, Alie en Jan

Inzameling oud ijzer De container voor de inzameling van oude metalen staat op het adres Polstraat 84-C. De container staat direct na het grasveld rechts, achter de coniferen en is makkelijk bereikbaar. Geen koelkasten – (vaat)wasmachines – diepvrieskisten – velgen met autobanden – printers -kopieerapparaten. Wel mogen elektrische apparaten en oude accu’s ingeleverd worden. Heeft u vervoersproblemen? Bel Gerrit Vos 06 30 67 96 99 of Ad de Kok 691117.

Kopij Voetius Berichten voor de volgende Voetius kunt u/kan jij tot uiterlijk maandag 18 september – 18.00 uur, per mail inleveren via onze website https://hervormdaalburg.nl/contact/

Uit de pastorie Heftige beelden uit Marokko. Dat de plek waar je je veilig waande zomaar ineens ook onveilig kan worden. Wat ingrijpend. We bidden om een zegen over hulpverlening, en om hoop. Dat er juist in zo’n context wonderlijke openingen komen van de Geest! 

Ds. A.J. (Bert-Jan) Mouw