Nieuwsbrief HervormdAalburg | 27 maart

Nieuwsbrief HervormdAalburg | 27 maart

Hierbij de vierde editie van de nieuwsbrief van HervormdAalburg. Veel lees plezier!

  1. Kerkdiensten via Kerkdienstgemist.nl
  2. Momenten in de stille week 
  3. Kerkdienst 2e paasdag
  4. PaasChallenge 
  5. Speurtocht ‘Op zoek naar het Paasverhaal’
  6. Gebruikershandleiding app
  7. Agenda

Kerkdiensten via Kerkdienstgemist.nl

Diensten zondag 28 maart 2021 

10.00 uur Jurjen ten Brinke. Opendeurdienst
18.30 uur ds. A.H. Groen, Rijsoord

Rondom de eredienst
– Kinderoppasdienst: Aanwezig
– Kerkauto: wegens de huidige omstandigheden zal de kerkauto voorlopig (tot nader order) niet rijden.
– Collecten: 1. diaconie  2. kerk en eredienst en 3. De Burg 

U mag uw bijdrage geven door gebruik te maken van de QR-code of door het bedrag per bank aan het college van kerkrentmeesters over te maken. Ook via de nieuwe kerk app is een collectebijdrage mogelijk.

Voor meer informatie: https://hervormdaalburg.nl/collecte/
Bekijken de diensten via:

Momenten in de stille week 

Volgende week is de zogenaamde stille week. We proberen toe te leven naar Goede Vrijdag en Pasen. Vorige Voetius hebt u kunnen lezen over de avondmaalsviering op de donderdag. Er is voor 30 mensen de gelegenheid in de kerk mee te vieren. Er kan ook thuis worden meegevierd. Het gaat op de manier zoals dat gebruikelijk is de laatste 2 keer. Maar ook op de andere dagen zijn er momenten om ons te helpen op weg naar Pasen. Het gaat om de volgende momenten. Telkens zijn max. 30 mensen welkom in de kerk, inschrijven via de gebruikelijke weg van het inschrijven voor de kerkdiensten. Het is telkens ook te volgen via kerkdienstgemist.nl.

Maandag 29 en dinsdag 30 maart is er telkens om 19:30 een stiltemoment op weg naar Pasen. Even een half uurtje teksten, muziek en gebed. De momenten kunnen in de kerkzaal worden bijgewoond (even inschrijven via de website) of online worden meegemaakt. Welkom, om zo bewust toe te leven naar Goede Vrijdag en Pasen!
Woensdag: We willen deze dag God de eer geven en vasten voor zowel de gemeente als voor onze medemens in deze pandemie. We bidden voor meer eenheid en ook hoe we juist in deze tijd Zijn liefde mogen doorgeven. Vasten jullie mee? Het is de bedoeling dat je deze dag niet eet en apart zet voor meer gebed en stille tijd.’s Morgens willen we om 7 uur de dag met elkaar starten met gebed bij de kerk. U kunt u opgeven via de site. Daarnaast is de oude kerk van half 8 tot 12 uur open voor stille tijd. ’s Avonds willen we met elkaar bidden en God lofprijzen. Zouden jullie van tevoren gebedspunten aan willen leveren? Dit kan tot eind van deze week, via app: 0641138252 of via mail: lize_h@hotmail.com Ook als je niet mee vast is het fijn om gebedspunten te delen omdat wij geloven in de kracht van gebed. Hopelijk tot volgende week!
Donderdagavond 19:30: avondmaalsviering. 
Vrijdagavond 19:30: Goede Vrijdag-dienst. Van harte uitgenodigd om fysiek of digitaal verbonden mee te leven en zo samen toe te leven naar de grote dingen van het Evangelie! 

Reserveren kan via: https://hervormdaalburg.nl/inschrijven-erediensten/

Kerkdienst 2e paasdag

Het  eerste  weekend  van  april  mogen  we  weer  Pasen  vieren.  We  waren  al  jaren  gewend  om  2e paasdag  een  paaszangdienst te  hebben,  maar  dit jaar  zal  het  anders  zijn.  Maar  ook  al  kunnen  we  niet met  alle  aanwezigen  zingen,  we  mogen  al  gedeeltelijk  naar  de  kerk  en  hoe  bevoorrecht  zijn  we daarmee.

Dit  jaar  willen  we  met  2e  paasdag  een  dienst  verzorgen  die  voor  iedereen  online  te  volgen  is.  Voor  de 30  aanwezigen  in  de  kerk  willen  we  graag  met  name  de  ouderen  in  onze  gemeente  uitnodigen.  We gaan  luisteren  en  kijken  naar  liederen  en  ds.  Mouw  zal  een  meditatie  verzorgen.

Aan  de  ouderen:  wilt  u  graag  bij  deze  dienst  aanwezig  zijn,  schrijf  u  dan  op  de  gebruikelijke  wijze  in via  https://hervormdaalburg.nl/inschrijven-erediensten/ of  mocht internet voor u lastig zijn, bel dan met Johan van Rijswijk (06-23815314)

We  vragen  aan  de  jongeren  om  pas  in  te  schrijven  voor  deze  dienst  vanaf  zaterdag  27  maart  als  er plekken  over  zijn. 

Groet,  team  Samen  zijn  en  de toerustingscommissie

PaasChallenge 

Deze week is er als afsluiting van de Follow me een paaschallenge! Helaas kunnen we hem niet als groep doen maar we hopen dat jullie samen met een vriend of vriendin of met jullie ouders dit gaan doen! Ook iedereen uit de gemeente is van harte welkom! Door middel van QR codes scannen ga je al wandelend door het verhaal en ontdek je opnieuw hoe bijzonder Pasen is! Je hebt de mogelijkheid om deze te lopen van maandag 29 maart tot vrijdag 2 april. Het startpunt is de kerk. Daar vind je bij de zij ingang alle informatie. Doe je mee? Het is echt gaaf!
Wanneer? Wanneer het jou uitkomt, in de week van 29 maart van 09.00u t/m 2 april 18.00u.  
Waar? Je start bij de kerk, hier staat een bak klaar met de routekaart en verdere instructies.  
Hoe lang? Het spel duurt ongeveer een uur. 
Wat neem je mee? Een telefoon waarmee je de QR-codes kunt scannen (met een voldoende opgeladen batterij en een internet abonnement).Een hamerEen pen of potlood. Heel veel plezier namens de mentoren van Follow Me! 

Speurtocht ‘Op zoek naar het Paasverhaal’

Tijdens eerste en tweede Paasdag is er speciaal voor alle gemeenteleden een bijzondere speurtocht in ons dorp te doen. Zo kun je samen of op eigen houtje op zoek gaan naar het Paasverhaal. Hoe dat in z’n werk gaat, lees je hieronder. Al is de viering van Pasen misschien anders, de boodschap van Pasen blijft staan: Jezus is waarlijk opgestaan!

De speurtocht kun je maken vanaf eerste Paasdag 12.00 uur t/m tweede Paasdag 18.00 uur. 
Klik hieronder op de knop voor meer uitleg

Gebruikershandleiding app

De kerk heeft een eigen app! Te gek! Maar wat kan je ermee? We lopen alle functionaliteiten even langs. Klik hier onder voor de handleiding:
https://www.donkeymobile.app/de-app-in-gebruik

Agenda

zondag 28 maart10.00 uur Jurjen ten Brinke. Opendeurdienst
18.30 uur ds. A.H. Groen, Rijsoord
maandag 29 maart & dinsdag 30 maart Er telkens om 19:30 een stiltemoment op weg naar Pasen. Even een half uurtje teksten, muziek en gebed. De momenten kunnen in de kerkzaal worden bijgewoond (even inschrijven via de website) of online worden meegemaakt. Welkom, om zo bewust toe te leven naar Goede Vrijdag en Pasen!
maandag 29 maart – 2 aprilDeze week is er als afsluiting van de follow me een paaschallenge! Helaas kunnen we hem niet als groep doen maar we hopen dat jullie samen met een vriend of vriendin of met jullie ouders dit gaan doen! Ook iedereen uit de gemeente is van harte welkom! Door middel van qr codes scannen ga je al wandelend door het verhaal en ontdek je opnieuw hoe bijzonder Pasen is! Je hebt de mogelijkheid om deze te lopen van maandag 29 maart tot vrijdag 2 april. Het startpunt is de kerk. Daar vind je bij de zij ingang alle informatie. Doe je mee? Het is echt gaaf!
woensdag 31 maartWe willen deze dag God de eer geven en vasten voor zowel de gemeente als voor onze medemens in deze pandemie. We bidden voor meer eenheid en ook hoe we juist in deze tijd Zijn liefde mogen doorgeven. Vasten jullie mee? Het is de bedoeling dat je deze dag niet eet en apart zet voor meer gebed en stille tijd.’s Morgens willen we om 7 uur de dag met elkaar starten met gebed bij de kerk. U kunt u opgeven via de site. Daarnaast is de oude kerk van half 8 tot 12 uur open voor stille tijd. ’s Avonds willen we met elkaar bidden en God lofprijzen. Zouden jullie van tevoren gebedspunten aan willen leveren? Dit kan tot eind van deze week, via app: 0641138252 of via mail: lize_h@hotmail.com Ook als je niet mee vast is het fijn om gebedspunten te delen omdat wij geloven in de kracht van gebed. Hopelijk tot volgende week!
donderdag 1 april19:30: avondmaalsviering
vrijdag 2 april19:30: Goede Vrijdag-dienst. Van harte uitgenodigd om fysiek of digitaal verbonden mee te leven en zo samen toe te leven naar de grote dingen van het Evangelie! 

Contact

Heb je zelf een bericht wat je wilt delen of wil je contact met ons opnemen?, stuur dan een e-mail naar contact@hervormdaalburg.nl

Tot de volgende nieuwsbrief!