Preekpreview: Lubach, Jezus en de Raad van Kinderen…

Preekpreview: Lubach, Jezus en de Raad van Kinderen…

Je ziet het in z’n blik, je voelt het in z’n analyse: Arjen Lubach snapt er helemaal niks van. Prinses Laurentien die een Raad van Kinderen in het leven riep en grote bedrijven die er flink geld voor betalen om die kinderen naar hun problemen, strategie en producten te laten kijken. ‘Want kinderen kijken anders’. Tussen de regels door hoor je Lubach denken: wij weten dat als volwassenen zelf toch beter? Wat heb je nou een een kinderblik? Dáár ga je de oplossingen van grote problemen niet vinden!

Eeuwen eerder was Iemand prinses Laurentien voor. Jezus Christus, wel te verstaan. Hij zei waar de Raad van Kinderen een invulling van is: kinderen kijken anders. En je hebt díe kinderblik nodig, wil je het Koninkrijk van God kunnen zien en ervaren. Nee, het kost geen geld. Maar wél de bereidheid te worden als een kind en te erkennen dat jij als ‘groot en ontwikkeld mens’ je eerder van Gods geheimen áf beweegt dan er naartoe…

Welkom, zondagmorgen. Bij Jezus en Zijn Raad van Kinderen in Mattheus 18 en Mattheus 19. Die wantrouwende blik van Arjen Lubach, die is er ook in Mattheus 21. Maar met Psalm 8 zet Jezus hén op hun plek. In een dienst waar we twee ‘deskundigen’ mogen verwelkomen: de dopelingen!

Hierbij de link voor het filmpje:

https://herzienestatenvertaling.nl/teksten/psalmen/8/