Project Remon & Mary Vervoorn

Project Remon & Mary Vervoorn

[vc_row][vc_column][vc_column_text]10530651_667960049939848_920109944864797455_oBeste gemeenteleden,

Mijn naam is Remon Vervoorn. Graag wil ik u iets vertellen over afgelopen jaar en mijn toekomstplannen. Afgelopen jaar heb ik in Brazilië een Discipelschap Training School (DTS) gevolgd bij de organisatie ‘Jeugd met een Opdracht’. Een intensieve periode van geloofsverdieping én het uitdragen van mijn geloof. Deze training was in Belo Horizonte, de op twee na grootste stad van Brazilië, die ca. 4,5 miljoen inwoners telt. Na drie maanden scholing heb ik actief deelgenomen aan verschillende evangelisatiecampagnes. We vertelden over Jezus aan straatkinderen, inwoners van de talrijke sloppenwijken, prostituees en voetbalsupporters tijdens de wereldkampioenschappen. Daarnaast bezochten we gevangenissen, basisscholen, bejaardentehuizen en het platteland.

Jeugd met een Opdracht

‘Jeugd met een Opdracht’ is een wereldwijde beweging van Christenen die zijn toegewijd om God beter te leren kennen en om Zijn naam bekend te maken. Deze organisatie is in 1960 opgericht om jonge mensen te betrekken bij de verspreiding van het evangelie. Op dit moment heeft ‘Jeugd met een Opdracht’ ongeveer 18.000 vrijwilligers in bijna 200 landen.

Casa Luzeiro

Na mijn terugkeer in Nederland is het verlangen ontstaan om terug te gaan naar Belo Horizonte (Brazilië) om als zendeling voor ‘Jeugd met een Opdracht’ te gaan werken. De grootste sloppenwijk van deze stad telt 50.000 inwoners. Hier heeft ‘Jeugd met een Opdracht’ een basis die ‘Casa Luzeiro’ (de Vuurtoren) heet. Door middel van evangelisatie, training en hulpverlening aan kinderen en hun families zet ‘Casa Luzeiro’ zich in voor de bewoners van deze sloppenwijk. Eind dit jaar hoop ik te verhuizen naar deze basis.Zes dagen per week zijn er activiteiten zoals kinderclubs, sporttoernooien, spelletjes en Bijbelstudies. Naast de opvang van kinderen gaan er ook teams op huisbezoeken. Tijdens deze bezoeken probeert men de oorsprong van problemen te achterhalen, een vertrouwensband te kweken en over Jezus’ liefde te delen. Eén keer per jaar wordt er een DTS gegeven. Hier mag ik als leidinggevende aan mee gaan werken. Bezoekt u de site van ‘Casa Luzeiro’ eens om foto’s te bekijken: http://casa-luzeiro.blogspot.nl

‘Jeugd met een Opdracht’ betaalt geen salaris. Ik moet in mijn eigen levensonderhoud voorzien en ben daarin afhankelijk van giften. Mag ik een beroep op u doen om mij hierin te ondersteunen?
Mocht u naar aanleiding van dit schrijven nog vragen hebben, dan kunt u mij altijd mailen: remonvervoorn2@hotmail.com

Met vriendelijke groet,

Remon Vervoorn[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]