Werking groepen app

Werking groepen app

Hoe wordt ik lid van een bestaande groep?

Op de homepagina van de app (Mijn kerk) staat een ontdek knop. Die navigeert je langs alle mogelijke groepen en stelt je in staat om toegang te vragen.

Eén nieuwe knop, een wereld aan groepen

1
2
3

Handige tip:

 Ben je een groepsbeheerder? Voeg een beknopte beschrijving aan je groep toe zodat de juiste mensen makkelijk je groep vinden. Nog een tip: afbeeldingen zeggen meestal meer dan woorden! Zorg ook gelijk dat je een goede groepsfoto toevoegt zodat je groep sneller herkend wordt.

De beheerder in controle

Bent u een groepsbeheerder? Dan krijgt u een melding wanneer iemand toegang vraagt tot uw groep. Op de groepsdetail pagina (4) ziet u alle personen die op toegang wachten.
Weet u niet zeker wie het is? Dan kunt u op de persoon zijn foto/naam klikken en contact met de persoon opnemen (5) voordat u toegang verleent.
4
5

Gebruik van groepen in de app 

Binnen de app zijn er verschillende groepen en is er de mogelijkheid om deze ook extra aan te maken. Een groep is uitermate geschikt voor een commissie (vb. van een club) of deelnemers (vb. van een cursus). Bij aanvang hebben we een aantal groepen al voorgedefinieerd. 

Mijn Kerk

Dit is een algemene groep. Ieder lid die de app heeft gedownload heeft hiertoe toegang. Dit zal met name gebruikt worden om vanuit de kerk(enraad) informatie te versturen. Daarnaast zie je in de Mijn Kerk groep alle berichten terug die geplaatst zijn in de groepen waarvan je lid bent. Op die manier hoef je niet alle groepen langs voor nieuwe berichten. Handig toch?

Gebedsgroep

Dit kan een vervanger zijn van de Whatsappgroepen, zo kunnen we de gebedspunten eenvoudig bundelen. Mocht het handig zijn om dit op te delen in verschillende groepen dan is dit natuurlijk mogelijk.

Club Daniël

Dit is een goed voorbeeld van een groep van een club. Hierin kan bijvoorbeeld informatie worden gedeeld met de ouders of juist als leiding onderling.

Nieuwe groep aanmaken? 

Overleg eerst met de leden of er reeds een groep bestaat. Wil je een nieuwe groep starten? Bepaal goed het doel en nodig mensen uit voor deze groep. 

Agenda’s in groepen

Niet alle evenementen die door kerkleden georganiseerd worden zijn interessant voor alle leden. Heb je een speciale agenda lijst voor bijvoorbeeld de KinderBijbelClub en wie daarvoor op de agenda staan? Dan kan het een heel goed idee zijn om deze agenda te koppelen aan een specifieke groep van de KinderBijbelClub. Zo krijgen alleen de mensen voor wie de informatie relevant is het te zien.