Nieuw in de kerk?

Wil je voor de eerste keer naar onze kerk komen en vind je dat best spannend. Hieronder een aantal antwoorden op vragen die je zou kunnen hebben. En… we zijn benieuwd naar je ervaringen!

Veel gestelde vragen over onze gemeente

Voor wie is de kerkdienst bedoeld?

We willen een gastvrije gemeente zijn, voor jong en oud en voor mensen met heel verschillende achtergronden.

Hoe laat begint de kerkdienst?

’s Morgens om 10.00u. ’s Avonds begint de dienst om 18.30u.

Waar staat de kerk?

Het adres is Oude Kerkstraat 19A, 4261BL in Wijk en Aalburg. De nieuwe kerk (‘De Burg’) staat naast de oude kerk van Aalburg.

Kan ik de eerste keer mee met iemand die de kerk kent?

Dat kan zeker! U kunt hiervoor het beste even bellen of mailen met Janno Groeneveld.

Hoe lang duurt een dienst?

Ongeveer vijf kwartier tot anderhalf uur.

Moet ik speciale kleding aan om binnen te mogen?

Nee. We vinden het belangrijk dat je jezelf kunt zijn, dus kom in kleding waar jij je prettig in voelt.

Is de dienst ook geschikt voor kinderen?

Voor kinderen t/m 3 jaar is er een crèche in een aparte ruimte. Er zijn voldoende mensen om voor uw kind te zorgen en er is ook speelgoed. Je kunt je kind voor de dienst begint brengen en na de dienst weer ophalen.
Voor kinderen die in groep 1 t/m 3 zitten is er de Kinderbijbelclub. Ze mogen voor de preek mee met de clubleiding naar een andere ruimte in de kerk. De dominee geeft meestal duidelijk aan wanneer de kinderen naar de Kinderbijbelclub mogen gaan. Aan het eind van de dienst komen ze weer terug in de kerk. Overigens is het niet verplicht voor de kinderen om naar de Kinderbijbelclub te gaan.

Ik heb nog meer vragen. Waar kan ik die stellen?

Bel of mail met Jan Klop of Janno Groeneveld
Natuurlijk mag u voor, tijdens of na de dienst ook uw vragen stellen aan de mensen in de kerk.

Zijn er doordeweeks ook diensten of activiteiten in de kerk?

Kerkdiensten zijn er meestal niet op andere dagen dan zondag, behalve op bijvoorbeeld speciale feestdagen.
Voor alle activiteiten, gesprekskringen enz. kunt u kijken onder Wat wij doen//Kringen en cursussen en onder Nieuws & Media//Agenda.

Hoe kan ik de gemeente beter leren kennen?

Ongeveer één keer per jaar organiseren we een ontbijt voor nieuwe mensen in onze gemeente. Als kennismaking met elkaar en met enkele zaken van de gemeente.
Bel of mail met Jan Klop of Janno Groeneveld

Hoe kan ik meer over het geloof te weten komen?

Bel of mail met Jan Klop of Janno Groeneveld. We hebben ook een speciale cursus: de Alphacursus.

Wil je nog meer weten over onze gemeente en staat je vraag en antwoord er niet bij bekijk dan hier onze sectie algemene veel gestelde vraag en antwoorden